Pagina aanpassen

2.0 Pagina’s aanpassen

Je website teksten en afbeeldingen zijn je “vaste” onderdelen van je website en worden op pagina’s geplaatst. Zo zijn de “Home”, “About Us”, “Services” en “Contact Us” pagina’s op jouw website. Ook “Products” is een pagina, maar dan wel een speciale: dit is namelijk het “webshop (catalogus)” gedeelte van je website en dus de pagina waarop jouw producten getoond worden.

Stap 1 – Ga naar het Pagina overzicht

Als je in het menu aan de linkerzijde op “Pages” drukt krijg je alle pagina’s van je website te zien.

Stap 2 – Naar een pagina gaan om deze aan te passen

Ga met je muis naar de pagina die je graag zou willen aanpassen. Hover over de titel en een aantal opties zullen verschijnen, druk op “edit”.

Nu zit je in de page editor van je website. De page builder waar wij mee werken heet Visual Composer. In deze handleiding zal ik je laten zien hoe jij je teksten en afbeeldingen kan aanpassen. Indien je meer wilt weten over deze page builder, ga dan naar de Visual Composer Help.

Stap 3 – Tekst/afbeelding bewerken

Ga met je muis naar het tekst blok die je wilt bewerken. Een kleine groene optie balk zal er verschijnen, druk op het potlood icoon (zie linker afbeelding). Hetzelfde geldt voor de afbeelding (zie rechter afbeelding).

Nu verschijnt de tekst editor, pas nu de tekst aan (zie linker afbeelding). Hetzelfde geldt voor de afbeelding. Deze kan je verwijderen door op het rode kruisje te drukken, vervolgens druk je op het groene plusje om vervolgens weer een afbeelding toe te voegen (zie rechter afbeelding).

 

Druk altijd op Save changes om je wijzigingen op te slaan!

Stap 4 – Pagina bekijken en updaten

Zodra je klaar bent met je aanpassingen scroll je weer naar boven todat je het blok “Publish” ziet aan de rechter kant van de pagina. Als je wilt zien hoe je aanpassingen eruit komen te zien op je website, druk dan op “Preview changes“. Je word dan naar je voorbeeld pagina geleid en controleer hier of alle veranderingen goed staan. Tevreden? Druk dan op “Update” om je aanpassingen officieel te publiceren op je website. Je aanpassingen zijn nu zichtbaar voor je website bezoekers.