Pagina toevoegen

3.1 Pagina toevoegen en aan het menu toevoegen

Stap 1 – Pagina clonen

Indien je de lay-out van een bepaalde pagina mooi vind, dan is de makkelijkste manier om een pagina toe te voegen om een reeds bestaande pagina te clonen en aan te passen naar de teksten en afbeeldingen. De afbeelding hieronder laat zien hoe je een pagina kan clonen: hover met je muis over de titel van de pagina in het pagina overzicht) en druk op “Clone“.

 

Vervolgens kan je naar de pagina 2.0 Pagina aanpassen gaan om deze stappen te volgen voor het aanpassen van je gedupliceerde pagina.

LET OP: Na het publiceren van de nieuwe pagina controleer nog even of de Permalink goed staat (en niet ingesteld op de oude pagina). Deze moet hetzelfde zijn als de titel van je pagina. Als het goed is moet WordPress dit automatisch doen, maar soms gaat er weleens iets niet goed. Als het verkeerd staat, druk dan op “Edit” om dit aan te passen en publiceer de pagina vervolgens weer.

Stap 2 – Pagina aan het menu toevoegen

Een nieuwe pagina moet je nu toevoegen aan het menu van je website, anders is deze pagina niet vindbaar voor je website bezoekers.

 

Om dit te doen ga je aan de linkerkant vanh het WordPress Dashboard naar “Appearance” en druk je op “Menus“.

Zorg dat het Menu geselecteerd staat op “Main Menu (Top Navigation)“. Als dit niet het geval is druk dan op de dropdown, selecteer het juiste menu en druk vervolgens op de knop “Select“.

Voeg nu je nieuwe pagina toe aan het menu. Aan de linkerkant zie je het blok “Pages” staan, vink daar je pagina aan die je toe wilt voegen aan het menu en druk op de knop “Add to menu“.

 

De pagina komt nu aan de onderkant van het menu te staan in het blok onder “Menu structure“. Deze pagina kan je nu slepen op de juiste plek in het menu.

 

Als je klaar bent druk dan op de blauwe knop “Save menu” om de veranderingen op te slaan.